Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av Cameron - 13 augusti 2009 11:48

Hallå där ute


Nu har jag varit i London för första gången på riktigt (flygplatser räknas inte). Det är en trevlig stad men lite stor, det tar ganska länge och ta sig fram och tillbaka när man ska in till stan och inte bor mitt i centrum.

Vädret va bra både söndag, måndag och tisdag onsdagen va det regnigt och lite tråkigt men det gjorde inte så mycket för vi skulle ändå bara åka till stansted. Måndag och tisdag var vi runt och va turister i London och kollade på massa olika grejer bland annat coventgarden och lestersquare. Men innan vi kunde åka någonstans va vi tvungna och klura ut hur Londons tunnelbana fungerar… kanske inte jätte svårt kan nog många tycka, men inte för en stycken Marcus och en stycken Amanda med till hörande jettlag. Men tillslut kom vi fram till att vi skulle köpa vars ett ”oystercard” som fungerar nästan som ett vanligt busskort.

På kvällen va vi och kollade på Harry Potter på en JÄTTE bio på lestersquare och sen letade vi och via Pizzahut och tunnelbanan hem till ”Bow” igen för och sova.


På söndagen tog vi det mycket lugnt inledningsvis och gillade det så vi fortsatte med det hela dagen:) men vi lyckades ta oss in till centrum igen och tittade på fler turist grejer. Jag köpte mig ett linne (som jag e glad för idag) sen hoppade vi på en röd dubbeldeckarbuss och åkte mot hydepark. Tillslut hittade vi i alla fall hydepark och letade upp en bra gräs fläck och ligga och vila på en stund. När vi hade vilat klart började vi gå mot ut gången men det blev en paus till innan vi kom hela vägen.

Efter hydapark promenerade vi mot Buckingham palace som va stort och pampigt men inte så mycket mer, vi fick inte ens gå och ta en närmare till på gubbarna i röda kläder och svarta mössor som vaktade utanför. Personligen tyckte jag att dom va lite överflödiga, för killen med K-pisten och dom andra två poliserna såg lite mer ut som några som vaktar något på riktigt.

Resterande tid innan läggdags använda vi till att packa om väskorna inför hem flygningen och laga mat.

Måndagen var en typisk resdag, ingenting hände fram tills att vi skulle gå till bussen (förutom att vi försökte hitta en bra buss och åka med) sen ”fikade” vi lite på McDonalds innan vi hoppade på bussen som skulle ta oss till flygplatsen. Där vi fick pack om väskorna en gång till efter att ha vägt dom på en våg innan incheckningen. Väl framme vid incheckningen visade det sig att vi kunde lägga ner vinterjackorna i väskorna igen innan vi fick skynda oss genom säkerhetskontrollen och ut till planet.

Hemma i Sverige igen packade vi in oss i familjen Linelius/Ljungman´s bil och åkte mot Säffle som vi kom till runt elvatiden på kvällen.


Dagen har varit bra så här långt, en tur till ”stallet” för att hälsa på Fabbienne (Amandas hestapolle) och en liten visning runt om i Säffle.


De av allt för denna gången, e ni riktigt snälla så kanske jag lägger upp lite turistbilder från London till nästa gång…

Ha de bra till dess/Marcus

Ovido - Quiz & Flashcards