Alla inlägg den 12 mars 2010

Av Cameron - 12 mars 2010 15:54

God eftermiddag


Jag är egentligen alldeles för trött för och skriva just nu, men jag försöker ändå.

Sen förra fredagen har jag… gjort samma saker som jag gjort den jag kom hit… Det vill säga varit bonde, släpat mig ur sängen på morgonen och sett till så att kalvarna har hö och äta, sen in till kossorna och städa och mjölka. Mockat till hästarna, och upprepat morgon mjölkningen fast på kvällen.

Om ni nu tycker att det börjar bli lite tjatigt, så kan jag inte göra så mycket åt det… Det e vad som händer här.

Men jag har varit inne i Reykjavik med Amanda måndag kväll till onsdag eftermiddag. Tyvärr så var min visit till staden av en väldigt tråkig anledning, Amandas moster gick bort under måndagen. Så det var en dyster kväll med många funderingar i måndags.

Tisdagen och onsdagen fördrev vi med inte så mycket, vi åkte till Kringlan och tittade lite i affärerna och fikade och gick på bio och såg ”Alice i Underlandet” på tisdags kvällen. Men hade det inte varit för att vi såg den i 3D hade det inte varit mycket av en upplevelse. Det blev aldrig spännande plus att den var mycket förutsägbar, jag fick känslan av att den var riktad mot en yngre publik dock kanske lite väl läskig för dom allra yngsta.

Vi han med att bada lite under onsdagen och titta på dom traditionella isländska tröjorna i en affär med nästan uteslutande handstickat och i huvudsak dessa tröjor. Dessa tröjor är lite av en ikon här på Island, vart man än vänder huvudet finns en… dock tror jag inte att jag skulle använda en när jag e tillbaka i Svearike så jag har avstått från köp.

Sen fikade vi med Ann-Sofie (Amandas arbetskompis från stallet) och efter det fick jag lov och gå till min bus och fara ut mot Búland igen.

Så hände något lite ovanligt igår, jag åkte med Gudmundur på en tur upp på ett av bergen inte så långt bort. Fyrhjulsdriften fick bekänna färg lite på vägen upp för en av dom brantaste grusvägar jag någonsin skådat och när vi kom upp så långt si kunde ta oss (ca 500möh) hade vi en fin utsikt över området som är otroligt platt. Men jag kunde inte få någon bra bild av det med min kamera och ångrade att jag inte skaffade en ordentlig en innan jag åkte.


Risken för vulkanutbrott har minskat till nästan ingen igen. Jordbävningarna av tog under söndagen och måndagen och nu är dom inte så många och inte så starka längre. Men jag vet inte om jag hade valt och bygga mitt hus och ha mitt levebröd i ett område med en aktiv vulkan i närheten, än mindre tre som är fallet här.


Så, nu har jag varit duktig och uppdaterat här… Nu ska jag gå och bygga lite på vardagsrummet innan det e dags för… ja ni får gissa själva.


Ha de fint /Marcus

Ovido - Quiz & Flashcards